Av alle gode ting er dette min favoritt på
frokostbordet. Jeg lager en stor porsjon av dette og har stående i et par uker.
Genial som gave på små, fine glass.
1 l havregryn, store
3 dl hakkede mandler
3 dl hakkede nøtter etter eget ønske (jeg liker best
hasselnøtter, da trenger man strengt tatt ikke hakke dem)
3 dl tørket kokos
3 ss brunt sukker
100 g honning
100 g kokosolje/canola olje
1 ts vaniljepulver
1 ts havsalt
3 dl valgfri tørket frukt/bær. Her har jeg brukt en
blanding av inkabær, (tørket physalis), gojibær, tranebær og morbær for å gjøre
det litt ekstra eksotisk, men du kan like gjerne bruke rosiner eller tørkede
blåbær.
Sett ovnen på 120 grader, varmluft.
Bland det tørre, hakk nøtter og mandler. Ha i brunt
sukker og bland godt.
Smelt kokosolje, ha i honning, salt og vanilje. Rør
godt sammen.
Bland honningmiksen sammen med det tørre.
Fordel på to stekebrett. Bruk helst bakepapir.
Sett
inn i ovnen og stek til sammen i 1 time og 15 min.
Rør litt i blandingen med en tresleiv underveis.
Avkjøl på brettene.
Tilsett tørket frukt/bær og ha på rene glass/lufttett
beholder. Holdbar i minst 4 uker.
Vil du ha en mindre søt blanding kan du erstatte noe
av honningen med mer kokosolje/canolaolje/annen nøytral olje, dvs ikke
olivenolje.
Jeg liker dette aller best på naturell yoghurt sammen med frisk frukt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar