Sjokoladekake med mandler, fritt etter Julia Child
Etter at jeg smakte denne kaken første gang har hele
grunnsynet mitt endret seg når det gjelder sjokoladekaker. Det finnes ingen
over, og ingen ved siden. Hvis man skal lage én sjokoladekake, så er det etter
min mening denne som gjelder. Jeg har forenklet oppskriften noe, da jeg endte
opp med veldig mange boller og litermål på benken. Kaken blir fantastisk
uansett om man bruker eggedosis som utgangspunkt, eller pisker sukker og smør
hvitt. Det blir litt forskjellig konsistens, men smaken er omtrent lik.
100 g meierismør
120 g mørk kokesjokolade (litt mindre om du bruker
sjokolade med 70% kakaoinnhold)
3 romtempererte egg
100 g sukker
50 g mandler, malte
50 g hvetemel, siktet
1 ts vaniljepulver
1 klype havsalt
Glasur:
100 g kokesjokolade
5 ss meierismør (ca 80 gram)
½ ts vaniljepulver
Sett ovnen på 175 grader
Smelt sjokolade og smør over svak varme
Mal mandlene i en foodprocessor til de er finmalte.
Ha disse oppi sjokoladesmøret.
Pisk sukker og egg til eggedosis.
Ha sjokoladeblandingen oppi eggedosisen og rør til
alt er blandet.
Bland mel, vaniljepulver og salt. Sikt dette oppi
eggedosisblandingen. Rør alt forsiktig sammen. Vend det gjerne med en
slikkepott i åttetallsmønster.
Kle en liten springform (20 cm diameter) med
bakepapir. Smør sidene, og dryss litt mel langs innsiden av formen. Bank av
overflødig mel. Ha røren i formen og stek i ca 25 min (jeg liker at den er
ørlite grann skjelven i midten og har kommet frem til at 24 minutter blir
veldig perfekt). La stå litt før den tas ut og hvelves på et fat.
Glasur:
Når kaken steker lager jeg glasuren. Smelt
sjokolade og smør over svak varme. Rør i vaniljepulveret. Bre over
kaken når den er lunken. Pynt gjerne med skivede mandler. Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar