Fransk husmannskost på sitt aller beste
Denne
suppen fikk vi servert hjemme hos en kokk. Den er lett å lage, rimelig og
utrolig god. Det som gjør at denne suppen skiller seg litt ut i purre og potetsuppekategorien er selleriroten. Det gir et friskt og smakfullt innslag i en allerede god suppe.
Potet og
purreløksuppe
2 ss
olivenolje
2 ss
smør
2 stk
purre
2 stk
gul løk
2 stk
sjalottløk
4 fedd
hvitløk
¼ sellerirot
5-8
poteter
1,5
liter hønsekraft/kyllingkraft/grønnsakskraft/buljong
5
baconstrimler
Parmesan
og rømme til servering
Skyll,
rens og skjær opp purre, løk og hvitløk. Du trenger ikke være så veldig nøye,
alt skal moses med stavmikser senere.
Varm
smør og olje i en gryte. Ha i løk, og hvitløk. Surr på medium varme under lokk
til det er gjennomsiktig og mykt. Rør av og til.
Skrell
potetene og selleriroten og skjær i terninger. Ha alt i gryten. Dekk med
kraft/vann. Kok opp. La koke til alt er mørt, ca 10 min eller litt mer. Kjør i
blender eller bruk stavmikser. Tilsett om nødvendig mer vann. Ha evt i
buljongterninger. Smak til med salt og pepper.
Sprøstek
bacon i varm panne. La avkjøle på tørkepapir.
Riv
parmesan. Du bestemmer mengden selv.
Serveres
med sprøstekt bacon, parmesan og kanskje litt rømme
De
dagene jeg baker brød er en slik enkel suppe helt perfekt til middag.
Håper
det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar