Knekkebrød
oppsiktsvekkende godt og forbausende enkelt
oppsiktsvekkende godt og forbausende enkelt
125 g mandler eller valgfri nøttetype
2 dl solsikkefrø
1 dl hampfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
3 ss chiafrø
2 ss fiberhusk (fås kjøpt på helsekostbutikk)
1 ts salt
5 dl lunkent vann
Sett stekeovnen på 160 grader og varmluft.
Mal mandler eller de nøttene du måtte ønske i en
kjøkkenmaskin.
Bland alle ingrediensene i en stor bolle.
Ha i vann, rør godt. La svelle i ca ti min. Røren
vil være svært rennende til å begynne med, men den tykner etter hvert.
Fordel på to stekebrett kledd med bakepapir. Bruk
litt tid med en god slikkepott for å få alt jevnt og tynt.
Stek i ti min, ta ut og rut opp med pizzahjul, sett
tilbake i ovnen, stek i 25 min til, bytt plass på brettene, stek i ytterligere
35 min. Den totale steketiden skal være ca 70 min.
Det går an å steke
knekkebrødene på svakere varme i lengre tid, bare pass på at de ikke blir
brent.
Ta ut, la avkjøle på rist, og nyt med ditt
favorittpålegg!
Oppbevares i lufttett beholder i 3 uker
(De forsvinner alltid før den tid her i huset)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar