Havrecookies med tranebær
2 dl hvitt sukker
2 dl brunt sukker
250 g mykt smør
2 store,
romtempererte egg
4 dl hvetemel
7 dl havregryn
1 ts vanilje
1-2 ts malt kanel
1 ts natron
½ ts havsalt
2,5 dl tørkede tranebær
Sett ovnen på 180
grader.
Pisk sukker og
smør hvitt og luftig.
Tilsett eggene,
ett om gangen.
Mål opp hvetemel
med krydder og natron. Bland godt.
Ha melblandingen i
bakebollen. Rør til alt er blandet.
Tilsett havregryn.
Rør sammen.
Tilsett tranebær og bland alt godt.
Form til passe
store kuler på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek i ca 10-13
min.
Ikke overstek
disse, de er best når de er en anelse rå i midten. Avkjøl på brettet, flytt
over til rist, og se hvor lang tid det tar før de forsvinner fra benken.
Har du ikke tranebær? Fortvil ikke! Du kan bruke rosiner, sjokoladebiter, kakaonibs, hakkede nøtter/mandler eller tørkede blåbær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar