Tørkede
fruktstrimler
Der jeg
bodde i California kunne vi få kjøpt ferdige strimler av tørket frukt. Det het
”fruit leather” og de hadde det blant annet på Trader Joe’s i Santa Cruz. Det
var noe av det beste barna kunne få, men jeg skal ærlig innrømme at jeg ofte
endte opp med å spise opp et par helt på egenhånd. Disse kan man like godt lage
selv, og de er supergode.
Jeg
prøvde meg på to varianter, en med bare bringebær og en med assorterte frukter.
Det ble veldig vellykket!
Du
trenger:
1
400-500
g bringebær (1 pakke frosne bringebær, tint)
2 ss
honning/agavenektar
1 ts
vanilje
1 ts
sitronsaft
Kjør
blandingen glatt med stavmikser. Ha i søtningsmiddel, vanilje og sitronsaft.
Sil gjerne ut frøene hvis du vil. Ha det i en liten gryte og kok ut noe av
vannet. Sett ovnen på varmluft og ca 70 grader. Bre blandingen ut over et
stekebrett kledd med bakepapir. Det skal være et veldig tynt lag! La steke til
det er nesten tørt på overflaten, men med litt seighet. Dersom det blir for
tørt kan du bare pensle det med litt vann eller juice. Det vil ta ganske lang
tid avhengig av hvor tynn blandingen er før du begynner. (alt mellom 2-8 timer
sto det i en oppskrift). Det går an å steke dem over natten.
2
1 pakke
smoothiemix med ananas, mango og banan, tint
2-6 ss
baobabpulver
2 ss agavenektar/honning
2 ss
sitronsaft
1 ts
vanilje
Kjør alt
glatt med stavmikser. Bland alt sammen i en gryte. Kok ut noe av vannet. Bre
utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek på 70 grader til det er
fløyelsaktig. Avkjøl. Klipp i passende strimler, dra av papiret, rull sammen,
ha i et lufttett glass/beholder. Se hvor lenge de varer (maks to dager her i
huset, med mindre jeg gjemmer dem bort).
Lykke
til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar