Brownies
Dette er
en sjokoladebombe av rang, og den passer ypperlig sammen med en kule vaniljeis
eller et glass melk. Dersom du foretrekker nøttefri brownies, så er nøttene selvsagt valgfrie i denne oppskriften. Jeg opererer ikke med nøttetvang. Du kan bruke cashewnøtter, valnøtter eller hasselnøtter, eller en blanding av alle.
Du
trenger:
2 dl
hvetemel
2,5 dl sukker
1,25 dl brunt
sukker
½ ts
bakepulver (kan sløyfes)
200 g
mørk kokesjokolade i små biter
2 dl
kakaopulver, siktet
½ dl
skummet melk
6 ss
smør
¼ ts havsalt
1 ts
vaniljepulver
2 store egg,
lett sammenvispet
1,25 dl nøtter
av ønsket slag, grovhakket
Sett
ovnen på 180 grader celsius.
Kle en
liten form med bakepapir (ca 20x20 cm, eller en rund form med tilsvarende
dimensjon).
Hakk nøttene, så mye eller lite som du vil.
Varm opp melk, smør, og mesteparten av sjokoladen (på svak varme).
Mål opp de tørre ingrediensene i en bakebolle (unntatt nøttene).
Rør
sammen sjokolade og smørblandingen til alt har smeltet.
Avkjøl litt før du har
i de sammenvispede eggene.
Bland det sammen med det tørre, og ha så i
mesteparten av nøttene.
Ha røren i formen (før du smaker på den og spiser alt
med skje), og strø nøtter og resten av sjokoladebitene over kaken.
Stek i ca 22
min, til en tannpirker kommer ut nesten helt ren.
Brownies skal være litt seige
inni, men ikke veldig rå.
Kaken er
pyntet med melis og en kakesjablong, men man kan like gjerne klippe ut
snøkrystaller i papir, eller finne egne mønstre fra for eksempel en gammel heklet
blonde eller lignende, legge den over kaken, og drysse ønsket finmalt strøssel
over. Det er viktig at sjablongen ligger godt nedpå underlaget, ellers blir ikke mønsteret presist.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar