Dette er en idiotsikker oppskrift på gulrotkake. Den
har imponert i samtlige lag, og blir rett og slett alltid kjempegod. Kjempegod er ikke egentlig dekkende. Saftig, smakfull, søt, salt, vaniljeaktig og kanelpreget, og dessuten er den breddfull av gulrøtter. Det er med andre ord en fest av en kake.
3 dl sukker
4 egg, romtempererte
3 dl mel
1,5 ts natron
1 ts havsalt
2 ts kanel
1 ts vaniljepulver (evt vaniljesukker)
1,5 dl nøytral olje (raps, soyaolje)
5 dl finrevet gulrot
Glasur
50 g smør, mykt
100 g romtemperert naturell kremost
150 g melis
1 ts vaniljepulver/vaniljeessens
Sett ovnen på 170-180 grader.
Smør en stor springform og dekk bunnen med
bakepapir.
Riv gulrøtter fint.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Mål opp mel og krydder + natron. Bland godt.
Ha melblandingen i røren.
Bland i olje.
Ha i gulrot.
Bland godt.
Ha røren i formen og stek i ca 50-60 min. En
kakepinne stikkes i for å se om den er gjennomstekt. Dekk evt med folie og stek
litt til dersom smuler fester seg til kniven/pinnen.
Lag glasur.
Pisk smør, kremost, melis og vanilje til alt er
blandet godt sammen.
Variasjoner:
Kaken er god med valnøtter og rosiner i.
Glasuren er enda mer spennende med et hint av
appelsin eller litt blåmuggost. Det gjør noe som er godt enda bedre.
Ha glasuren på lunken/avkjølt kake (hvis kaken er
for varm vil glasuren smelte og renne ned langs sidene).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar