Dagens gode ting er eplekake. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på eplekaker, denne utmerker seg ved at hovedingrediensen er nettopp epler. Sure, kokefaste epler egner seg best. Jeg gir gjerne eplene et lite oppkok i en kjele før jeg har dem i kaken, ellers hender det at de ikke er møre når kaken er ferdig stekt.
150 g
mykt smør
150 g
sukker
2 store
egg, romtempererte
300 g
hvetemel
1 ts
vaniljepulver/vaniljesukker
1 ts
bakepulver
4 ss
sukker
2 ts
kanel, malt
Perlesukker
Egg til
pensling
5 store,
sure epler
Sett
ovnen på 180 grader.
Smør
sidene på en rund form (24 cm diameter) og legg bakepapir i bunnen. Dryss
sidene med mel.
Pisk
sukker og smør hvitt og luftig.
Tilsett
eggene, et om gangen, rør godt mellom hver gang.
Mål opp
hvetemel, ha i bakepulver og vaniljepulver.
Ha
melblandingen i resten av røren og bland godt, men ikke pisk så lenge at melet
begynner å bli seigt.
Skrell
eplene. Dersom du bruker Granny Smith epler kan det være lurt å koke dem opp
først med litt vann, sukker og kanel. De er ganske tørre, og blir ofte ikke
helt møre i løpet av steketiden.
Ha røren
i formen. Dette er litt pirk med denne deigen. 2/3 av deigen skal presses ned i
bunnen og opp langs sidene. Eplene skal så oppi, dryss godt med kanel og
sukker.
Trill
pølser og lag flettemønster på toppen. Pensle så med sammenvispet egg, og stek
i ca 40 min på 180 grader.
Dersom
kaken ikke virker ferdig kan du steke den litt til, men pass på å dekke til
toppen så den ikke blir brent.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar