fredag 28. februar 2014

Tikka Masala med hjemmelaget naanbrød


Kanskje det er unødvendig å poste en oppskrift som finnes på tikka masala paste glasset, men skriften er så veldig liten, og plassert midt mellom alle ingrediensene på finsk, russisk og swahili, så kanskje det er litt nyttig likevel. Det er iallfall veldig godt!
Du trenger:

2 ss olivenolje
2 store gule løk 
2 sjalottløk
1 dl vann
500 g kyllingfilet
1 glass tikka masala paste (krydderblanding, ikke ferdig glass!)
1-2 bokser hermetiske tomater, gjerne finhakkede + vann
1 dl fløte eller yoghurt naturell
Frisk koriander

Finhakk løk og sjalottløk. Varm oljen i en tykkbunnet kjele. Ha i løken. La surre til den blir blank. Ha i pasten og vann. La det koke sammen. Skjær opp kyllingen i passe munnfullstore biter. Ha i kyllingen og stek til den skifter farge fra rosa til hvitaktig. Ha i tomatene. Skyll boksene med litt vann og ha i dette vannet, men ikke for mye (dvs ikke mer enn 2 dl vann ekstra). La surre i ti-femten min til kyllingen er gjennomkokt. Ha i fløte eller naturell yoghurt til slutt. Serveres med frisk koriander. Dersom du ønsker tikka masala som er sterkere kan du droppe den ene boksen med tomater. Det er også godt med paprika i, eller andre grønnsaker etter smak og behag (squash, aubergine osv). Serveres med kokt ris av ønsket slag. Råris, naturris, hvit ris eller en kombinasjon. Du velger!


Så var det naanbrødet.

1,5 dl lunken melk
 1,5 ml yoghurt
2ts sukker
2ts tørrgjær
450g hvetemel
1/2ts salt
1ts bakepulver
2ss vegetabilsk olje
1 egg, lett pisket sammen

Denne oppskriften har jeg funnet på matpaabordet.no, det er Inas geniale blogg, og hun har funnet den i en indisk kokebok. La meg bare si at oppskriften er fantastisk god, og helt presis. Det er deilig å vite før man setter igang. Bland det tørre sammen. Bland lunken melk, olje og yoghurt. Pisk egget og bland sammen med melk og yoghurt. Bland det tørre og det våte til en fin og smidig deig, gjerne på den litt klissete siden. La heve i en times tid med et klede over. Del i like emner, trill til boller, kjevl ut i ovaler, og stek i tørr, varm jernpanne. (Det går an å bruke pizzasten, men det går veldig greit i pannen også). Stek et par minutter på hver side, hold brødene varme i et kjøkkenhåndkle og server med litt smør straks risen har kokt og middagen er ferdig. Det blir perfekt når stekeplaten står på 7 på induksjonstoppen min. (Samme temperatur som jeg steker pannekaker på). Disse er nydelige til alt mulig annet også, bare å legge i brødristeren for å varme dem opp, da de er best helt nystekte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar