mandag 3. mars 2014

Blomkålsuppe med sprøstekt bacon

Noen ganger forundres jeg over hvor lettlurte vi kan være. Det er bare å se i posesuppeavdelingen på Rema 100, eller hvilken som helst annen butikk. Toro skor seg godt på at vi tror det er vanskelig å lage mat helt fra bunnen av. Og at det tar lang tid. Blomkålsuppe er jo ganske enkelt suppe laget av blomkål. Posesuppe må også kokes opp og røres i. Dette tar ikke veldig lang tid, og denne er bedre, jeg lover!

2 ss olje/smør
1 gul løk
2 sjalottløk
1 purre, hovedsakelig det hvite
2 fedd hvitløk (eller mer, eller mindre, etter smak og behag)
1 blomkålhode, noen buketter spares til garnering og servering
1 stk stangselleri
1 l hønsekraft, grønnsakskraft/ vann+buljong
1-2 dl fløte
Salt, pepper
Bacon (1 pakke)

Skrell og del løk, purre, sjalottløk, og hvitløk. Surr i en gryte på middels varme til løken blir blank og mør. Del opp vasket selleristang og blomkål, inkludert de fineste blomkålbladene. Spar noen buketter til servering og garnering. Ha i gryten. Dekk grønnsakene såvidt med kraft/vann og la koke i ca 10-15 minutter. (Dersom du deler opp alt veldig smått, kan du spare noen minutter, men jeg kjører alt glatt med stavmikser etter at det har kokt, så jeg bruker ikke tid på finhakking). Skru av varmen, kjør alt glatt med stavmikser (hold stavmikseren godt nede i gryta hele tiden så det ikke spruter over hele ralt, som minstemann sa), og ha i fløte. Smak til med buljong/salt/pepper. Stek bacon så det blir sprøtt og nydelig. Ikke spis opp alt før det rekker å komme oppi suppen.
(Nok til 4 personer. Jeg pleier å doble oppskriften, det er tid spart neste dag.)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar