mandag 24. mars 2014

Quiche med kylling og tomater
Quiche er kanskje et litt irriterende ord, eller er det ikke? Det eneste som er irriterende med denne quichen er heldigvis bare hvor god den er.
Bunnen:
3 dl mel
125 g smør
1-2 ss iskaldt vann
1 klype salt

Smøret kan godt være kaldt. Poenget er at det ikke skal utvikle seg mye gluten når man jobber med deigen. Du ønsker å oppnå motsatt effekt av gjærdeig. Denne deigen skal ikke være luftig, og heller ikke seig, men rett og slett som en tørr men smøraktig butterdeig. Melet skal absorbere alt smøret, deretter skal vannet blandes i, ellers blir resultatet seigt og klissete. Jeg bruker en K-spade til dette formålet, en paideigsblander som festes på kjøkkenmaskinen. Når deigen er ferdig er det lurt å lage den ganske flat og litt stor. Den skal i kjøleskapet i minst en halvtime før bruk, og den blir lettere å presse ned i paiformen dersom den er litt flat. Press i smurt paiform. Prikk med gaffel så det ikke danner seg store luftlommer. Min form er ganske stor (24 cm diameter). Forstek i varm ovn på 175 grader i 15 min. 

Fyll:
Her kan man variere i det uendelige. Det er det geniale. Man kan tilogmed lage dette til en dessert dersom man fyller med assorterte bær og vaniljekrem. Jeg brukte kylling, purre og tomater.

200 g tomater i skiver
1/2 gul løk
1 purre
200 g terningbiter av kyllingfilet, forstekt
2-3 egg
1,5 dl fløte
100 g revet gulost
salt
pepper
1-2 ts timian (gjerne frisk)

Hakk løk og skjær purren i små biter. Forstek i litt olje til det blir gjennomsiktig og mykt. Ha på litt salt og pepper. Legg det i bunnen av quichen. Skjær kyllingfilet i terninger og stek til alle sidene er litt gyldne. Legg dette oppå purreblandingen. Skjær tomatene i skiver. Legg over. Bland egg og fløte, smak til med timian, salt og pepper. Riv gulost og bland sammen. Hell alt over i formen. Stek på 175 grader til alt er gjennomstekt og gyldent på toppen. Lag gjerne to i sammen slengen. Serveres med salat og godt brød, rundstykker eller baguetter. Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar