søndag 9. mars 2014

Sjokolademousse med bringebær og vaniljekrem


Hjemmelaget sjokolademousse er særdeles godt, gjerne sammen med vaniljesaus- eller krem, og noen syrlige bær, for eksempel rips eller bringebær. Denne oppskriften er nok til 6 porsjoner. Jeg har modifisert en oppskrift jeg fant i Gøril Wikers fantastiske kokebok Lyst på Livet. 

200 g kokesjokolade
4 eggeplommer
5 dl lettpisket kremfløte
1 ts burboun vaniljepulver (fra helsekost, feks naturalis.no/)

Smelt sjokoladen på svakeste varme. Dersom du bruker sjokolade med høyere kakaoprosent enn 60, er det lurt å blande litt (for eksempel 1/2 dl) av kremfløten sammen med sjokoladen, ellers blir den fort veldig tørr. Pass på så det ikke kommer vanndamp eller dråper i sjokoladen når den smelter. Avkjøl litt. 
Dersom du ikke har romtempererte egg, kan du legge dem i en skål med varmt vann før du knekker dem. Knekk eggene, skill plommen fra hviten, og visp kun plommene sammen. (Eggehvitene kan brukes til pannekaker, eggerøre osv). Bland eggeplommene oppi sjokoladen. Dersom det blir stivt kan du blande noe av kremen oppi.Rør rundt så alt blir blandet godt sammen. 
Pisk fløten. Den må ikke piskes for mye, da kan moussen bli grynete. 
Ha i resten av kremen og rør godt rundt. 
Ha i porsjonsglass eller en stor glassbolle, og dekk til. La avkjøles i et par timer før servering. 
Serveres med friske bær og vaniljesaus- eller krem. Du kan lage den selv, eller bruke vaniljekesam eller vaniljeyoghurt for et friskt alternativ.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar