lørdag 15. februar 2014

Fantastisk Gulrotkake



Gulrotkake med smaksgaranti
Dette er en idiotsikker oppskrift på gulrotkake. Den har imponert i samtlige lag, og blir rett og slett alltid kjempegod. Kjempegod er ikke egentlig dekkende. Saftig, smakfull, søt, salt, vaniljeaktig og kanelpreget, og dessuten er den breddfull av gulrøtter. Det er med andre ord en fest av en kake.

3 dl sukker
4 egg, romtempererte
3 dl mel
1,5 ts natron
1 ts havsalt
2 ts kanel
1 ts vaniljepulver (evt vaniljesukker)
1,5 dl nøytral olje (raps, soyaolje)
5 dl finrevet gulrot

Glasur
50 g smør, mykt
100 g romtemperert naturell kremost
150 g melis
1 ts vaniljepulver/vaniljeessens

Sett ovnen på 170-180 grader.
Smør en stor springform og dekk bunnen med bakepapir.
Riv gulrøtter fint.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Mål opp mel og krydder + natron. Bland godt.
Ha melblandingen i røren.
Bland i olje.
Ha i gulrot.
Bland godt.
Ha røren i formen og stek i ca 50-60 min. En kakepinne stikkes i for å se om den er gjennomstekt. Dekk evt med folie og stek litt til dersom smuler fester seg til kniven/pinnen.

Lag glasur.
Pisk smør, kremost, melis og vanilje til alt er blandet godt sammen.
Variasjoner:
Kaken er god med valnøtter og rosiner i.
Glasuren er enda mer spennende med et hint av appelsin eller litt blåmuggost. Det gjør noe som er godt enda bedre.
Ha glasuren på lunken/avkjølt kake (hvis kaken er for varm vil glasuren smelte og renne ned langs sidene).







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar