mandag 10. februar 2014

Brownies med kakao og kokesjokolade

Brownies

Dette er en sjokoladebombe av rang, og den passer ypperlig sammen med en kule vaniljeis eller et glass melk. Dersom du foretrekker nøttefri brownies, så er nøttene selvsagt valgfrie i denne oppskriften. Jeg opererer ikke med nøttetvang. Du kan bruke cashewnøtter, valnøtter eller hasselnøtter, eller en blanding av alle.

Du trenger:
2 dl hvetemel
2,5 dl sukker
1,25 dl brunt sukker
½ ts bakepulver (kan sløyfes)
200 g mørk kokesjokolade i små biter
2 dl kakaopulver, siktet
½ dl skummet melk
6 ss smør
¼ ts havsalt
1 ts vaniljepulver
2 store egg, lett sammenvispet
1,25 dl nøtter av ønsket slag, grovhakket

Sett ovnen på 180 grader celsius.
Kle en liten form med bakepapir (ca 20x20 cm, eller en rund form med tilsvarende dimensjon). 
Hakk nøttene, så mye eller lite som du vil. 
Varm opp melk, smør, og mesteparten av sjokoladen (på svak varme).  
Mål opp de tørre ingrediensene i en bakebolle (unntatt nøttene). 
Rør sammen sjokolade og smørblandingen til alt har smeltet. 
Avkjøl litt før du har i de sammenvispede eggene. 
Bland det sammen med det tørre, og ha så i mesteparten av nøttene. 
Ha røren i formen (før du smaker på den og spiser alt med skje), og strø nøtter og resten av sjokoladebitene over kaken. 
Stek i ca 22 min, til en tannpirker kommer ut nesten helt ren. 
Brownies skal være litt seige inni, men ikke veldig rå.



Kaken er pyntet med melis og en kakesjablong, men man kan like gjerne klippe ut snøkrystaller i papir, eller finne egne mønstre fra for eksempel en gammel heklet blonde eller lignende, legge den over kaken, og drysse ønsket finmalt strøssel over. Det er viktig at sjablongen ligger godt nedpå underlaget, ellers blir ikke mønsteret presist. 
Lykke til!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar