søndag 16. februar 2014

Tomatsalat med Mozzarella og Avocado


Tomatsalat med Mozzarellaost
1 fersk mozzarellaost
2-3 klasetomater eller 1 beger cherrytomater
Noen basilikumblader
½-1 ts havsalt
2-5 ts kaldpresset olivenolje,
1 stk avocado (valgfritt, men veldig godt!)

Av alle gode salater er denne utrolig god og latterlig lettvint. Perfekt hvis man har litt dårlig tid, men likevel ønsker å lage noe virkelig godt.
Skjær tomatene i fine biter sånn du liker det best. Båter, skiver, eller kløfter. Dersom du bruker cherrytomater holder det å dele dem i to. Skjær tynne skiver av osten og bland litt sammen. Dryss salt over og vend. Pynt med basilikumblader. Hell litt olivenolje over. Litt nypresset sitronsaft er også godt på. Vendes før servering. Nydelig med ferske rundstykker til.
En fin rett til lunsj, forrett eller kvelds.
Dersom du ønsker litt mer mat i salaten kan du tilsette avocado, og du får en nydelig tricolorsalat.


Dersom du foretrekker den helt enkle varianten uten avocado, og det gjør jeg innimellom, så kan den også stå et par minutter i en varm ovn til osten har smeltet litt og tomatene er nydelige og varme. Lun variant av anvendelig salat. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar