mandag 17. februar 2014

Pasta Alfredo med Laks og Brokkoli

                              
Laks er utrolig godt til pasta. Denne oppskriften er egentlig en klassisk alfredo pasta, dvs en kremet, hvit saus med smør, fløte og parmesan, men jeg har tilsatt laksebiter og brokkoli for variasjonens skyld. 

Du trenger:
500 g pasta 
50 gram smør
3 dl fløte (eller mer)
60 g nyrevet parmesan
400 g brokkoli
400 g laks
litt sitron
salt og pepper

Kok pasta al dente etter instruksjonene. Skyll, kutt og kok brokkoli. Ikke overkok. 7 min for små biter er mer enn nok.
Dersom du bruker salmalaks trenger du ikke forsteke denne, da holder det å skjære i små biter. Den blir gjennomstekt av varmen fra sausen. Ellers må fisken steke i litt smør. Ha på salt og sitronsaft før du steker den. Del i fine, små biter. 
Smelt smør i en liten kjele, ha i fløten, riv parmesan, ha dette oppi og rør godt til alt er smeltet. Varm opp til kokepunktet og tilsett salt og pepper etter smak.
Bland pasta, brokkoli, laks og saus. Serveres umiddelbart.

                                        Veldig godt, veldig enkelt, og veldig barnevennlig. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar