torsdag 13. februar 2014

Italiensk pizza


Italiensk pizza 


Pizzadeig
Til seks runde pizzaer trenger du:
1 liter pizzamel, tipo 00, evt vanlig siktet hvetemel. Den italienske pizzameltypen er ekstra glutenrik og sørger for en elastisk og flott deig som kan kjevles veldig tynt.
5 dl semolinamel
5 dl lunkent vann
1-2 pakker tørrgjær
1 spiseskje havsalt
1 spiseskje sukker
½ dl olivenolje


Ha mesteparten av melet i en bakebolle. Tilsett gjær, salt og sukker. Bland godt.
Ha i lunkent vann. Lag en smidig deig. Kjøkkenmaskinen med en eltekrok kan være et godt hjelpemiddel. Tilsett gradvis mer mel. Når deigen er nesten klebefri og slipper sidene på bollen er den ferdig. Dryss mel over og dekk med fuktig kjøkkenhåndkle. La hvile på et lunt sted og heve til dobbel størrelse.
Elt deigen godt igjen til all luften er slått ut av den.
Trill til seks store boller. Etterhev under plast/klede til pizzaene skal stekes. De kan kjevles ut ca 20 min før de skal i ovnen.

Pizzasaus
Det finnes mange varianter her, noen rå, noen kokte, noen enkle, noen avanserte. En veldig grei oppskrift er rett og slett finhakkede bokstomater smakssatt med salt, pepper, litt sukker og oregano. Da trenger du til 6 pizzaer følgende:
3 bokser hermetiske, hakkede tomater
1 ½-2 ts havsalt
2-4 ts oregano
1 ts sukker
pepper 
Bland alt i en bolle. Det enkle er ofte det beste.

Det du vil ha på pizzaen velger du selv. I dag var det tre sorter på menyen, en med pepperoni og ananas, en ren vegetarisk med grønnsaker, og en med pesto, mozzarella og parmesan. Da har vi middag i dag, og rester legges i kjøleskap eller fryser og blir til verdens beste frossenpizza en annen dag.
Jeg brukte til 6 stk pizzaer:
1 stk fersk mozzarella
1 rød paprika
½ squash
5 stk champignon
1 liten rød løk
½ glass pesto
Litt fløte (3 ss eller litt mer)
Nyrevet parmesan, 1 dl
2 bokser ananas
1 pakke pepperoni
Nesten 1 kg gulost

Skjær grønnsakene i fine biter/strimler.
Riv osten.
Skjær mozzarella i tynne skiver
Bland pesto med litt fløte og litt av parmesanen
Sil av ananasjuicen
Kjevl pizzadeigen tynt på en melstrødd flate. Legg på et stekebrett. Bruk gjerne pizzabakeark eller bakepapir. Ha på pizzasaus. Ha på ost. ½ mozzarella blir nok til en slik pizza. Mozzarella og pesto er supergodt på pizza. Dryss revet parmesan over hele pizzaen.

Gjenta med grønnsakspizzaen: saus først, så ost, så grønnsaker og rød løk, så mye du vil.
Sett ovnen på 250 grader eller mer, helst med undervarme. Stek pizzaene i 7-10 min.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar