torsdag 20. februar 2014

Hjemmelaget, mørk sjokolade



Jeg er veldig glad i sjokolade. Det er en av de tingene jeg unner meg selv med både jevne og hyppige mellomrom. Enda bedre blir det når man kan lage den selv. Ingredienser har jeg fått tak i på naturalis.no og i helsekostbutikk. Ekte kakaosmør, kakaomasse, vaniljepulver og honning er alt som trengs for å trylle litt i hverdagen.



100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
1,5 ts vaniljepulver, bourbon
40 g honning/agavenektar
noen cashewnøtter og/eller hasselnøtter
litt chili/salt

Vei opp kakaomasse, kakaosmør og honning i en liten, tykkbunnet kjele. Smelt i vannbad på svak varme. Disse ingrediensene skal ikke varmes på mer enn 40 grader. Visp det sammen, tilsett eventuelt chili/salt etter smak, og ha det i silikonformer eller i en liten form kledd med bakepapir. Ha gjerne i nøtter etter smak. I tillegg til at denne sjokoladen er proppfull av antioksidanter, vitaminer og mineraler, så inneholder den ikke raffinert sukker.

2 kommentarer:

  1. Så deilig det så ut! Jeg elsker mørk sjokolade og unner meg selv, gjerne litt hver dag. Har aldri prøvd å lage det selv, men dette så enkelt og godt ut, så dette skal jeg også prøve å lage! :)

    http://gtlivet.blogspot.no

    SvarSlett