ca 1 kg g frukt, i dette tilfellet rabarbra eller epler
200 g bær (valgfritt)
50 g sukker
70 g brunt sukker
150 g smør, i terninger
200 g hvetemel
30 g finhakkede valnøtter
2 ts kanel
1 ts vanilje
1 klype muskat for de vågale
2 ss sukker og kanel til å drysse over frukten
Eple og kanel
Eller nydelig rabarbra
Med smuldredeigen før steking
og etter steking
Sett ovnen på 190 grader. Smør en paiform 24 cm diameter. Skrell og skjær rabarbra/epler i terninger. Bland med litt sukker og kanel, evt vanilje.
Ha sukker, smør, brunt sukker og hvetemel i en bakebolle. Arbeid inn smøret, deretter mel og evt valnøtter. Deigen er ferdig når den ligner våt sand. Bruk gjerne en K-spade beregnet på å blande paideiger. Legg frukten i formen, dekk med deigen, stek i ca 30-40 min til det dufter i hele huset og fruktsaften bobler på sidene. Toppen skal være lett gylden.
Pisk for eksempel 3 dl kremfløte sammen med 1 dl seterrømme og 1 ts vaniljepulver evt ekte vaniljesukker. Pisk til det former små topper. Serveres på lun pai. Overgod dessert som forsvinner like fort som den blir satt på bordet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar