tirsdag 27. mai 2014

hjemmelaget is, vanilje med chocolate chip cookiedough og jordbær

Den beste isen lager du selv. Her er smakene vanilje med chocolate chip cookie dough og jordbær med biter av belgisk sjokolade.
Jeg har en manuell iskremmaskin, og sylinderen må stå i fryseren i minst ett døgn først. Den bør igrunnen alltid stå i fryseren om sommeren, for da kan man lage egen is på 20 min. Det er jo omtrent så lang tid det tar å gå til butikken, og det blir enda bedre, det kan jeg nesten garantere.

Jordbæris

2 ts vaniljepulver
3 stk eggeplommer
150 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte
1-2 kurver jordbær, most
100 g mørk sjokolade, hakket i små biter

Pisk sukker og eggeplommer til sukkeret er nesten oppløst. Pisk fløte, bland i melk og vaniljepulver. Mos jordbær med stavmikser og bland alt sammen sammen. Ha i sjokoladebitene til slutt. Ha alt i iskremmaskinen og sveiv til massen er homogent fryst. Ha i lufttett beholder og sett i fryseren. Dersom du ikke har ismaskin trenger du ikke fortvile. Du må bare passe på å røre hver halve time i 4-6 timer, ellers blir det iskrystaller. 


I Norge er det fremdeles ikke så vanlig å blande mange forskjellige ting inn i isen, men cookiedeig har lenge vært en slager rundt i verden - særlig sammen med is. Det går også like fint å blande inn biter av ferdig stekte cookies, og det er minst like godt, bare annerledes. 

2 ts vaniljepulver
3 stk eggeplommer
150 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte
100-200 g chocolate chip cookie dough

Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Ha i vanilje. Hell i melk og fløte og bland godt. Bruk iskremmaskinen og lag isen ferdig. Når alt er helt frossent røres biter av cookie dough inn i isen. Sett i fryseren, eller spis umiddelbart. Superdigg is på ett-to-tre.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar