fredag 9. mai 2014


17. Mai nærmer seg, og hva er vel mer passende enn en bløtkakeoppskrift? Denne består av sukkerbrød i to størrelser og fyll av mascarpone, bærsaus og rømmekrem. 

Bløtkake med mascarponekrem og bær

Kakebunn
8 egg
335 g sukker
220 g hvetemel
2,5 ts bakepulver

Sett ovnen på 160-170 grader varmluft.
Visp eggedosis luftig. Bruk romtempererte egg, da går det fortere.
Bland bakepulver i melet og sikt det gradvis inn i eggedosisen. La slikkepotten danne et åttetall i røren, da blir melet blandet inn uten at det klumper seg for mye, og du unngår "rårand".
Kle en liten springform og en stor springform med bakepapir i bunnen. Smør sidene, dryss mel langs kanten og bank ut overflødig mel.
Stek den minste nederst og den største øverst på rist. Da blir de ferdige samtidig. Steketid ca 30-40 min.

La kakebunnen avkjøles. Du kan snu formen oppned for å unngå at den synker sammen.

250 g mascarponeost
250 g jordbær
200 g bringebær
100 g sukker
4-5 dl kremfløte
1 ss sukker
1 beger seterrømme
1 ts vaniljepulver (ekte vanilje) til kremen
1 ts vaniljepulver til mascarponekremen

Pynt
1 kurv jordbær
1 kurv bringebær
1 kurv physalis
1 kurv blåbær

Kjør bringebær og jordbær glatt med sukker i en bolle. Dersom du ønsker ett lag med jordbær og ett med bringebær kan du holde bærsortene adskilt.
Pisk mascarpone med 1 ts sukker og 1 ts vanilje

Pisk kremfløten med litt sukker og vanilje. Denne kremen trenger ikke være veldig søt, da sukkerbrødet er mer enn søtt nok. Tilsett rømme og pisk videre. Kremen kan være ganske fast, men ikke overpisk!

Bland halvparten av mascarponen med jordbærene og resten med bringebærene, eller bland alt sammen sammen.

Del kakebunnene i to deler. Dersom du ikke syns den minste kaken er liten nok, kan du tilpasse med frihåndsskjæring. (Restene kan brukes til trifle)

Bre den ene mascarponeblandingen over kakebunnen. Ha krem over. Legg den andre delen over. Bre over med krem. Legg den minste kakebunnen oppå. Bruk resten av mascarponeblandingen, og krem over. Ha den siste delen på toppen, dekk med rømmekrem og pynt med friske bær.

Det er ganske lurt å lage bunnen dagen før, montere alt, men ikke pynte. Neste dag dekkes hele kaken med enda et lag krem, og pyntes etter smak og behag med friske bær. Da rekker smakene å sette seg, og kaken blir ekstra saftig og god. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar