fredag 4. april 2014

Spaghetti Bolognese

 Kan hende denne oppskriften er overflødig i vår overflod av ferdiglagde pastasauser. Likevel er det noe svært tilfredsstillende med å lage tomatsaus helt fra bunnen av. Jeg lager vanligvis en stor porsjon og lager lasagne en annen dag. Slik sparer jeg både tid og penger og får en saus som er helt fri for tilsetningsstoffer og sukker, slik ferdige tomatsauser ofte er.
2 ss olivenolje
1 ss smør
2 store, gule løk
2 sjalottløk
1/2 hvitløk (ja, fire-fem fedd)
2 bokser tomater, finhakkede
1 boks tomatpuré
2 dl vann
1/2 stk grønn paprika
1 stk stangselleri
1 gulrot
1 boks cherrytomater
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 dl fløte (kan sløyfes)
1 ss honning
timian
rosmarin
salt
pepper
chili (kan sløyfes)
Nyrevet parmesan

Skrell, rens, skyll og kutt løk og grønnsaker. Varm olje i en gryte. Smelt smøret. La løken og hvitløken surre på middels varme til det er blankt og mykt. Tilsett resten av grønnsakene. La alt surre litt til. Ha i bokstomatene, puré og vann. La koke. Smak til med timian, salt og pepper. Ha i honning og la koke. Stek kjøttet i varm panne med olje/smør. Krydre med rosmarin. Ha kjøttet i sausen. La alt koke på svært svak varme i 1 time eller mer. Tilsett fløte, smak til med mer salt, pepper og chili. Det er utrolig godt med friske urter i denne sausen, og masse persille og basilikum helt til slutt gir kjempegod smak. Skjær cherrytomatene i to og ha dem oppi etter at den er ferdig kokt. La disse bli varme. Serveres med lange pastatyper, feks spaghetti, linguini eller pappardelle, og et rikelig dryss nyrevet parmesan. God middag! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar