torsdag 8. mai 2014

Pesto alla Genovese

Pesto er og blir en klassiker. Denne grønne typen har sin opprinnelse fra byen Genova, og hva er vel mer passende etter en aldri så liten tur til Italia enn nettopp en kvalitetssikret oppskrift på nettopp denne faste sausen? Hovedingrediensen er blader av basilikum, ristede pinjekjerner, olivenolje og parmesanost. Her er det også hvitløk og pecorinoost, men dersom du ikke har pecorino er det like godt med bare parmesan.

3 ss pinjekjerner, lett ristet i pannen
100 gram basilikumblader (ca 5 dl)
2 fedd hvitløk, skrelt
1/2  ts havsalt
3 ss parmesan, finrevet
2 ss pecorino, finrevet
125 ml olivenolje

Avkjøl pinjekjernene litt etter at de er ristet i pannen. Ha alt i en foodprocessor bortsett fra oljen. Skru på full styrke, la pulsere litt, og ha i oljen tilslutt. Kan blandes ut med fløte for å gjøres mildere, men er helt uovertruffen som den er. Nytes med pasta, i en god sandwich med kylling, mozzarella og tomat, eller sammen med laks. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar