Til bunnen trenger du:
200 g digestivekjeks
80 g
smør
1,5 ss
kakaopulver
Fyll
175 g kokesjokolade, brukket I biter, smeltet over
svak varme
600 g Philadelphia kremost
150 g sukker
1 ts vaniljepulver
3 store egg
3 store eggeplommer
1,5 dl rømme
½ ts kakaopulver (blandet med 1ss varmt vann)
Glasur:
100 g kokesjokolade
5 ss smør
1 ts vaniljepulver
Romtemperer alle ingrediensene, inkludert kremost og egg.
Sett ovnen på 180 grader
Smelt smøret til bunnen. Knus kjeksen. Bland kjekssmuler og
kakaopulver med smøret. Dekk bunnen i en
springform (24 cm diameter) med bakepapir. Smør sidene. Press kjeksblandingen
jevnt i bunnen. Sett i fryser/kjøleskap til avkjøling.
Smelt kokesjokoladen i vannbad.
Bruk en miksmaster og pisk kremost og sukker luftig.
Tilsett eggene, ett om gangen. Ha i eggeplommene og rømme.
Tilsett sjokolade, kakao blandet med vann og vanilje. Bland
godt sammen.
Ha alt i formen. Dekk utsiden av formen med plastfolie,
deretter aluminiumsfolie.
Sett formen i en stor langpanne. Hell på nykokt vann (fra en
vannkoker) til det kommer ca halvveis opp formen. Stek i ca 45 min. La kaken avkjøle
med ovnsdøren litt på gløtt, ta den deretter ut, og la avkjøles helt før den settes i
kjøleskapet over natten.
Denne oppskriften er en variant av Nigella Lawsons
sjokoladeostekake. Jeg brukte vanilje istedenfor custard powder, og økte
kjeksmengden, da det ble litt snaut med 125 g i springformen min.
Glasuren er hentet fra Julia Childs sjokoladekake med mandler. Smelt sjokoladen og smøret på svak varme, tilsett vaniljepulver, rør godt og ha på avkjølt kake.
Glasuren er hentet fra Julia Childs sjokoladekake med mandler. Smelt sjokoladen og smøret på svak varme, tilsett vaniljepulver, rør godt og ha på avkjølt kake.
Pynt: Bringebær og revet, hvit sjokolade. Vent til glasuren er kald, ellers smelter bare den hvite sjokoladen.
Holdbar i minst 5 dager i kjøleskap. Bør stå litt på benken
før den deles opp med en glovarm kniv (for å skjære rene stykker). Jeg pleier å
skylle kniven i varmt vann mellom hvert stykke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar